Otkazuje se let za letom: Rusija i Velika Britanija u strahu od koronavirusa

Izvor: B92, 29.Jan.2020, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazuje se let za letom: Rusija i Velika Britanija u strahu od koronavirusa

London/Jekaterinburg -- Avio-kompanija Britiš ervejz obustavila je sve direktne letove do i sa kontinentalne Kine zbog straha od širenja koronavirusa.

Potez sledi nakon upozorenja Velike Britanije građanima da izbegavaju sva putovanja u Kinu koja nisu neophodna.

"Izvinjavamo se kupcima zbog neprijatnosti, ali sigurnost naših korisnika i osoblja uvek je naš prioritet", izjavili su iz kompanije u izjavi e-poštom u sredu.

Od posledica novog koronavirusa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Kini, prema poslednjim informacijama, do sada su umrle 132 osobe, a obolelo je više od 6.056 ljudi.

Britanci nisu jedini. I ruska avio-kompanija Ural erlajns, koja ima letove za Minhen, Pariz i Rim, saopštila je danas da suspenduje svoje letove prema Evropi zbog širenja novog koronavirusa iz Kine.

"Zbog epidemije u Kini i mera koje su uvele kineske vlasti i ruske turističke agencije za kineske i ruske turiste, Ural erlajns je primoran da otkaže seriju letova do kraja zime", navela je avio-kompanija, prenosi agencija TAS.

Ural erlajns, sa sedištem u Jekaterinburgu u Uralu, obično prevozi kineske turiste prema Evropi. U Rusiji nije registrovan nijedan slučaj novog virusa. Rusija i Kina dele kopnenu granicu dugu 4.250 kilometara.

Ruske vlasti su na dalekom istoku zatvorile nekoliko graničnih prelaza sa Kinom i pojačana je kontrola na regionalnim aerodromima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obustavljeni svi letovi: Iz Velike Britanije se u Kinu ne može, niti obrnuto

Izvor: B92, 29.Jan.2020

Britanska avio kompanija Britiš ervejz saopštila je da je obustavila sve direktne letove u i iz Kine...Odluka je doneta nakon što je britanska vlada upozorila građane da ne putuju u tu zemlju zbog širenja koronavirusa...To je kompanija objavila na svojoj internet stranici, na kojoj je navedeno da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.