Otišli u stečaj: Beogradskom vlasniku dužni više od milion evra

Izvor: B92, 02.Dec.2021, 09:37

Otišli u stečaj: Beogradskom vlasniku dužni više od milion evra

Okružni sud u Bijeljini otvorio je stečaj u firmi "Monus-eksport" koja se bavila trgovinom na veliko duvanskim proizvodima.

Razlog za to je što svom vlasniku beogradskom "Monusu" duguje dva miliona konvertibilnih maraka (više od milion evra), objavio je danas portal Capital.ba.

Stečaj je uveden na predlog Monusa, a Biljana Cacanović, sada stečajna, a do sada privremena upravnica Monus-eksporta, ranije je navela da su poremećaji na tržištu dovelii do nelikvidnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nemogućnosti nastavka rada.

"Dužnik je prezadužen i nelikvidan, platežno nesposoban jer mu je žiro-račun blokiran skoro godinu dana", navela je ona.

Cacanović je rekla da se ovo preduzeće bavilo prodajom duvana i cigareta koje proizvodi njen osnivač, ali da firma već tri godine ne radi, objavio je Capital.

"Razlog za to je crno tržište duvana, ali i sve veći nameti koje država propisuje na duvanske proizvode, odnosno povećanje akciza na duvan i duvanske proizvode, zbog čega oni nisu mogli da posluju profitabilno", rekla je ona.

Firma iz Bijeljine bila je uvoznik i distributer cigareta Fast i Monus za Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.