Ostaju bez novca: Koronavirus uništava milione malih i srednjih preduzeća u Kini

Izvor: B92, 24.Feb.2020, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostaju bez novca: Koronavirus uništava milione malih i srednjih preduzeća u Kini

Peking -- Predsednik Kine Si Đinping rekao je kako se Kina suočava s velikim testom.

Vlada je zatražila do banaka da ponude više kredita za ekonomiju koja je ostala zatečena ovim virusom. Analiza je pokazala da su milioni malih i srednjih preduzeća u toj zemlji na rubu preživljavanja.

Utvrđeno je da oko 60 posto firmi može da vrši regularne isplate još samo dva meseca nakon čega će ostati bez novca. Samo 10 posto njih može da izdrži šest meseci ili duže, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi portal Klix.ba.

Mala i srednja preduzeća su posebno u fokusu, jer čine 60 odsto kineske ekonomije i u njima je zaposleno oko 80 radnika, navodi se u podacima Narodne banke Kine.

Mnoge firme i radnici su na produženom odmoru od kraja januara.

Direktorka MMF-a Kristalina Georgijeva upozorila je na skupu G-20 da će druga po redu svetska ekonomska sila imati snažan pad ekonomskog rasta u prvom kvartalu.

Nadaju se kako će se ovo popraviti u drugom kvartalu godine, piše BBC.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kina se suočava sa VELIKIM PROBLEMOM: Milioni preduzeća na RUBU PREŽIVLJAVANJA zbog virusa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2020

Predsednik Kine Si Đinping rekao je kako se Kina suočava s velikim testom...Vlada je zatražila od banaka da ponude više kredita za ekonomiju koja je ostala zatečena ovim virusom...Analiza je pokazala da su milioni malih i srednjih preduzeća u toj zemlji na rubu preživljavanja...Utvrđeno je da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.