Osnivač Alibabe mu gleda u leđa: Poni Ma je novi NAJBOGATIJI Kinez, a evo čime se bavi

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2019, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnivač "Alibabe" mu gleda u leđa: Poni Ma je novi NAJBOGATIJI Kinez, a evo čime se bavi

Njegovo bogatstvo procenjuje se na 38,8 milijardi dolara

Osnivač "Alibabe", Džek Ma, skliznuo je na 21. mesto najbogatijih ljudi na svetu, nakon što ga je, kako navodi magazin "Forbs", prema bogatstvu prestigao sunarodnik Ma Huateng (48), poznat i kao Poni Ma.

Huatengovo bogatstvo "Forbs" procenjuje na 38,8 milijardi dolara. Trenutno zauzima 20. mesto na lestvici najbogatijih dok mu Džek Ma "diše za vratom" sa svojih 37,3 milijarde.

Svetskoj javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << manje poznat Huateng takođe dolazi iz onlajn industrije.

Predsedava kineskim internet gigantom "Tencent Holdings" koji se prema tržišnom udelu svrstava među najveće korporacije u zemlji. "Tencent" je osnovan 1989. godine.

"Tencentova" popularna aplikacija za društvene poruke "WeChat" ima više od milijardu korisnika, a akcije "Tencent Musica", servisa za emitovanje muzike, izlistane su na njujorškoj berzi od decembra 2018. godine.

Za razliku od svog odlazećeg suparnika iz "Alibabe" Huateng je biznismen niskog profila koji odgovara njegovom inženjerskom poreklu.

Iako generalno beleže dobre rezultate, broj kineskih milijardera ove godine je u padu, prvi put od 2012. godine.

Naime, prema podacima "Forbsa", u 2019. godini u Kini je bilo 324 milijardera, što je 12,9 odsto manje u odnosu na godinu ranije, kada ih je bilo rekordnih 372.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.