Orlandić: Novih 1000 kvadrata i šest check-in šaltera na Aerodromu Podgorica

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Sep.2019, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orlandić: Novih 1000 kvadrata i šest check-in šaltera na Aerodromu Podgorica

PODGORICA - Direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić najavio je proširenje kapaciteta Aerodroma Podgorica, ali i proširenje Terminala 2 u Tivtu.

"Imaćemo novih 1000 kvadrata za putnike, novih šest čeking šaltera u Podgorici", najavio je on.

Orlandić je dodao da je pitanje noćnih letova na Aerodromu Tivat izuzetno važno, te da su dvije renomirane kompanije zainteresovane za realizaciju projekta, i to Aeroport de Paris i Airbus.

"Mi smo imali jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << tender. Javila su nam se tri najozbiljnija svjetska igrača. Međutim, kako oni posluju prema anglosaksonskom pravu i mi nijesmo smjeli, zbog pravno formalnih stvari da realizujemo taj tender. Nakon toga smo, sa Ministarstvom finansija raspisali pregovarački postupak bez raspisivanja javnog poziva. Tu smo dobili ponude dva relevantna igrača (Aeroport de Paris i Airbus). Odluku ćemo donijeti u narednih nekoliko dana", napomenuo je prvi čovjek Aerodroma Crne Gore.

Dodao je, da bi, prema sadašnjim projekcijama, noćni letovi na tivatskom aerodromu mogli startovati u periodu od godinu do godinu i po dana.

On je naglasio i da je novi Terminal 2 u Tivtu već donio velike koristi, te da bi ove sezone imali kolaps da nije izgrađen.

"Koštao je oko četiri miliona dolara, a biće isplaćen krajem naredne ljetnje sezone", dodao je on.

Planiraju dodatno proširenje Terminala 2 sljedeće godine, i to za oko 300 kvadrata.

Crna Gora, kako je potvrdio Orlandić, sada već ima odlične avio konekcije. No, najavljuje nove avio linije i još više konekcija.

Kaže da je rano govoriti koje su nove destinacije, ali kaže da je u planu veza sa Skandinavijom, a vrlo moguće da se diretkna avio linija uspostavi i sa Amsetrdamom.

Ističe da objavljivanje Koncesionog akta za crnogorske aerodrome ne znači da će stati investicije i unaprjeđenje usluge na aerodromima u Tivtu i Podgorici.

"Baš naprotiv. Radićemo više i bolje. Svakog dana ćemo raditi kao da procesa koncesije i ima i nema", kazao je Orlandić, naglašavajući da su Aerodromi Crne Gore u državnom vlasništvu, te da će menadžemnt ACG postupati u skladu sa odlukama Vlade.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.