Ordinacije imaju posla - plastična hirurgija i stomatološke usluge u Srbiji na zavidnom nivou

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ordinacije imaju posla - plastična hirurgija i stomatološke usluge u Srbiji na zavidnom nivou

Preko 100.000 pacijenata iz inostranstva godišnje poseti Srbiju. U projekat Ministarstva uključila se i Er Srbija.

Deset privatnih stomatoloških ordinacija i klinika za plastičnu hirurgiju dobilo je sertifikate Ministarstva zdravlja, kojim su uključene u projekat razvoja zdravstvenog turizma u Srbiji.

U program se uključila i nacionalna aviokompanija Er Srbija, koja će pacijentima iz inostranstva dati popuste na aviokarte.  

Srbija sada ima više >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 100 privatnih ordinacija koje učestvuju u projektu, a iza kojih stoji država i Ministarstvo zdravlja.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ukazao je na veliki potencijal naše zemlje kad je reč o zdravstvenom turizmu i da pacijenti iz inostranstva mogu da dobiju kvalitetnu uslugu po znatno nižim cenama.

U projekat su prvo uključene stomatološke ordinacije i klinike za plastičnu hirurgiju, ali se na tome neće zaustaviti, već će nastaviti da uključuju i druge specijalnosti.

- Dok nismo krenuli sa akcijom promocije zdravstvenog turizma imali smo oko 30.000 pacijenata godišnje iz inostranstva, sada imamo više od 100.000 pacijenata iz svih krajeva sveta, rekao je ministar novinarima nakon dodele sertifikata.

On je naglasio da ordinacije moraju da zadrže kvalitet usluga kakav sada imaju, jer su zadovoljni pacijenti najbolja reklama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.