Ogroman interes kineskih turista za Hrvatsku nakon SP-a

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Jul.2018, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogroman interes kineskih turista za Hrvatsku nakon SP-a

PEKING - Hrvatska je privukla mnogo pozornosti kineskih turista, a rezervacije zrakoplova i hotela su snažno porasle nakon finala Svjetskog nogometnog prvenstva.

Popularnost Hrvatske u Kini vjerojatno će trajati do blagdana Nacionalnog dana, kažu stručnjaci iz kineskog turtističkog sektora.

Cijena leta iz Kine u Hrvatsku udvostručila se od trenutka kada je Hrvatska sudjelovala u završnoj utakmici Svjetskog prvenstva, kažu podaci Qunara, tvrtke koja je kupila Ctrip, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << najveća online putnička agencija u Kini, objavio je China Daily.

Ovog tjedna, traži se povratni let za kolovoz između Pekinga i Zagreba, glavnog grada Hrvatske, a imao je cijenu od oko 9.500 yuana (1.420 dolara), dvaput veću nego prošlog tjedna. U proteklom tjednu, broj pretraživanja hotela u Hrvatskoj porastao je gotovo 300 posto u odnosu na protekli mjesec, objavio je Ctrip.

"Svjetsko prvenstvo pomoglo je da čitav svijet upozna Hrvatsku i postoji velika potražnja za putovanjem u ovu lijepu zemlju, zrelo odmorište u Europi. Hrvatska ima puno svjetske kulturne baštine, a također je bila i mjesto snimanja TV serije Game of Thrones ", rekao je Zou Yu, direktor europskih poslovnih operacija u Ctripu.

"U usporedbi sa Sjevernom Europom i Zapadnom Europom, cijene u Hrvatskoj su relativno niže. Čaša lokalnog piva iznosi oko 12 juana, šalica kave košta 10 juana, dok obrok za dvije osobe košta oko 200 yuana", rekao je.

Pored odlaska u Hrvatsku, mnogi kineski turisti također odlučuju otići u susjedne zemlje Srbiju i Crne Goru. Ove prekomorske destinacije ovog ljeta bilježe najveće povećanje popularnosti.

U međuvremenu, Island je privukao pažnju kineskih putnika zahvaljujući Svjetskom prvernstvu. U lipnju, kada je Island odigrao neriješeno s Argentinom u utakmici u skupini, broj pretraživanja Islanda počeo je rasti. U srpnju je broj letova iz Kine na Island izdan od Qunara skočio tri puta u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prosjeku, košta oko 8.000 juana, uključujući porez, za povratno putovanje do Islanda. Ove godine cijena je skočila iznad 10.000 yuana.

Prošloga tjedna, svjetski nogometni prvak Francuska, kao tradicionalno turističko odredište za turiste, bilježi rast broja pretraživanja hotela u zemlji za 10 posto, zaključuje Ctrip.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.