Odmor za malo para: Idealne destinacije u Srbiji u kojima se možete provesti bolje nego na moru!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2019, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odmor za malo para: Idealne destinacije u Srbiji u kojima se možete provesti bolje nego na moru!

Ako vaši mališani vole kupanje, poslednje slobodne dane pre starta školske godine možete da iskoristite za izlet na nekoj od bajkovitih lokacija u Srbiji

Leto se polako bliži kraju, a to znači da će uskoro 1. septembar, iliti početak školske godine. Ako želite poslednje dane avgusta da provedete sa svojim mališanima i uživate, ne morate da dajete velike pare za odmor u inostranstvu.

U Srbiji se nalazi veliki broj izletišta koja su idealna za posetu u toku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poslednjeg vikenda pre početka školske godine.

Na krajnjem severu Srbije nalazi se Palićko jezero, pravi mali prirodni raj. Nadmorska visina jezera je 102 metra.

Pored zelenila, uživanja u prirodi i lekovite vode, deci će najzanimljiviji biti zoološki vrt. Posebno je atraktivna kuća labudova, koja ima oblik srednjovekovnog zamka.

Đavolja varoš možda nije idealna za ćebe i ležanje na suncu, ali je zato puna prirodnih čuda koja mame i starije i najmlađe.

Čudno izvajane i još čudnije poređane zemljane figure i voda čudnog ukusa i mirisa je neverovatan prizor za sve posetioce, pa šetnja ovim neverovatnim mestom neće nikoga da ostavi ravnodušnim.

Jedan vikend nije dovoljan da se obiđu sve znamenitosti Fruške gore, imajući u vidu da se na njoj nalazi 16 manastira, arheološka nalazišta i nekoliko vrhova i izletišta vrednih pažnje.

Ipak, ako vaša deca vole prirodu, ovaj nacionalni park vredi posetiti jer ih ponuda na njemu sigurno neće razočarati.

Resavska pećina poznata je po dvoranama koje krase veličanstveni oblici pećinskih stalagmita i stalaktika. Ovakav prizor, koji deca najčešće viđaju samo na ekskurzijama, biće idealan, posebno ako imaju avanturistički duh.

Pored pećine, u njenoj okolini ima nekoliko parkova za decu i manastira koje vredi posetiti.

Ako vaši mališani obožavaju vodu i kupanje, kraj avgusta je idealan period da posetite Srebrno jezero, u blizini Velikog Gradišta. Spada u red najpopularnijih kupališta u Srbiji.

Plaža je uređena, možete da uživate ispod suncobrana ili na ležaljci, kao da ste na moru, a tu su i neizostavne pedaline za laganu vožnju po jezeru.

U okolini Beograda nalazi se nekoliko izletišta koje stanovnici glavnog grada posećuju, a jedno od najpopularnijih je Ada Ciganlija.

Osim kupanja, Ada nudi i druge mogućnosti za fizičku aktivnost, a posetiocima su dostupni i roštilji na otvorenom, pa bez problema možete da spremite dobru klopu za mališane.

Nišlijama i ljudima koji žive u okolini najvećeg grada na jugu Srbije je dobro poznat memorijalni park Bubanj. Ovo predivno mesto je idealno za predah u prirodi van gradske gužve, redovno ga obilaze ekskurzije i sa njega se pruža odličan pogled.

Skriveni prirodni dragulj na krajnjem jugu Srbije je reka Pčinja. Izuzetno čista voda je idealna za letnje rashlađivanje, a voda je na kraju avgusta još dovoljno topla za kupanje. Osim reke, čistog vazduha i predivne prirode, posetioci mogu da obiđu i manastir Prohor Pčinjski.

Ukoliko ovog leta niste uspeli da odete na more, destinacije u Srbiji su idealne za odmor, jer pre svega veoma su blizu, veoma malo novca vam treba, a savršene su za uživanje.

BONUS VIDEO: PRONAĐENO REŠENJE ZA PROBLEM ZAVISNOSTI: Evo kako da tinjedžeri prestanu da konzumiraju ALKOHOL I CIGARETE (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.