Odgovor na krizu: Avio-kompanija prodala avione

Izvor: B92, 28.Okt.2020, 16:28

Odgovor na krizu: Avio-kompanija prodala avione

Beograd -- Avio-kompanija Izi džet prodala je više letelica u vrednosti skoro 400 miliona dolara kako bi podmirlia svoje finansije nakon krize izazvane koronavirusom.

Prodato je devet Erbasovih aviona SE A320 u dve transakcije, navodi se u saopštenju, a prenosi portal Blumberg kvint. To znači da su u njihovom vlasništvu ostala 152 aviona.

Pre toga, Izi džet je zaradio više od 2,4 milijarde funti, uključujući 608 miliona od sličnih prodaja i 419 miliona rastom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kapitala.

Kompanija je ušla u 2020. godinu sa jednim od najjačih bilansa stanja u industriji, ali je rastuća pandemija ograničila putovanja širom Evrope.

Kompanija je prijavila svoj prvi godišnji gubitak i prekinula isplatu dividendi, prebacujući se na zimski raspored letenja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.