Odbor za finansije podržao povećanje putarine za 12 odsto

Izvor: RTS, 21.Jun.2019, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor za finansije podržao povećanje putarine za 12 odsto

Skupštinski odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava usvojio je predlog izmena Zakona o korišćenju javnih dobara kojima se cena putarine u Srbiji povećava za 12 odsto, kao i predlog zakona kojim se omogućava početak izgradnje Moravskog koridora.
Milena Tadić iz Ministarstva finansija je na Odboru za finansije rekla da se cena putarine povećava kako bi mogla da se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << održi dalja izgradnja i održavanje puteva.

Napomenula je da se izmenama Zakona o korišćenju javnih dobara delimično postiže usklađivanje sa direktivom Evropske unije koja propisuje da putarina treba da obezbedi realne troškove održavanja, razvoja i izgradnje auto-puteva.
Miodrag Poledica iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kaže da se predloženim zakonom o izgradnji Moravskog koridora obezbeđuje pravni osnov za realizuju tog projekta imajcuhi u vidu da je projektno-tehničko dokumentaciju "prilično spremna".
Dodao je da je eksproprijacija zemljišta od Pojata do Kruševca u završnoj fazi i da je sada neophodno da se izabere strateški partner i finansijska sredstva kako bi se krenulo u izgradnju.
Ukazuje da se Moravskim koridorom povezuje pola miliona stanovnika i da je dugačak 110 kilometara.
"Ovaj koridor je podeljen na tri veće deonice, prva je od Pojata do Kruševca, dužine oko 26,5 km, srednja deonica koja je i najkompleksnija se proteže od Kruševca do Adrana, a treća je od Adrana do preljine dužine 30,6 kilometara", istakao je Poledica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.