Odbila da radi nedeljom, tužila i dobila na sudu - milione

Izvor: B92, 22.Jan.2019, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbila da radi nedeljom, tužila i dobila na sudu - milione

Pobožna hrišćanka Mari Žan Pjer dobila otkaz nakon što je propustila šest nedeljnih smena kako bi prisustvovala misi u Betelskoj baptističkoj crkvi u Majamiju.

Mari Žan Pjer (60) radila je kao perač posuđa u jednom hotelu više od decenije, odnosno sve do marta 2016. godine.

Ona je tvrdila kako je obavestila svog poslodavca da ne može da radi nedeljom zbog svojih verskih uverenja.

Njen advokat je u optužbi tvrdio kako je njen bivši poslodavac prekršio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zakon o građanskim pravima iz 1964. koji štiti radnike od diskriminacije na osnovu rase, vere, pola ili porekla, prenose Vijesti.hr.

Sud je prošle nedelje doneo presudu u njenu korist, dodelivši joj 21 milion dolara odštete, koja je uključivala i naknadu za zaostale plate te odštetu za emocionalni bol.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog odlaska u crkvu odbila da radi nedeljom, tužila poslodavca i dobila milione

Izvor: Radio 021, 22.Jan.2019

Pobožna hrišćanka Mari Žan Pjer dobila je otkaz nakon što je propustila šest nedeljnih smena kako bi prisustvovala misi u Betelskoj baptističkoj crkvi u Majamiju...Mari Žan Pjer (60) radila je kao perač posuđa u jednom hotelu više od decenije, odnosno sve do marta 2016. godine. Tvrdi kako...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.