Od danas na pumpama potpuno nove oznake za gorivo

Izvor: BKTV News, 15.Okt.2018, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas na pumpama potpuno nove oznake za gorivo

Od danas nov način obeležavanja derivata na našim benzinskim pumpama.

Na pumpama u Srbiji danas bi trebalo da počne primena direktive Evropske unije (EU) o novom, jedinstvenom obeležavanju goriva, od koje se očekuje da država sigurnije naplaćuje akcize, a građani znaju šta kupuju, rekao je za Novosti Borivoje Tatić, zamenik predsednika Udruženja privatnih benzinskih stanica u Srbiji.

Nova odluka Vlade Srbije obradovaće većinu vozača

Direktiva >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je stupila na snagu 12. oktobra i za kontrolu sprovođenja u Srbiji biće zaduženje nadležne inspekcijske službe.

U praksi će to značiti da na benzinskim stanicama, kao i na vrhovima "pištolja" za točenje moraju da budu istaknute odgovarajuće nalepnice, prenose Novosti.

Etikete za dizel će biti kvadratnog oblika sa oznakama B7 (do sedam odsto) i B10 i označavaće maksimalni procenat biogoriva u dizelu, a oznaka XTL će stajati ako je u pitanju sintetički dizel.

Okanović za BKTVNews: Udesi, u kojima je poginulo 12 osoba, poslednja su opomena da se nešto uradi

Etikete za benzin biće okrugle i imaće natpise E5, E10, E85, a brojevi će se odnositi na procenat etanola u mešavini goriva.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.