Obradović: Politika konkurencje u skladu sa evropskim standardima

Izvor: Blic, 22.Feb.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Politika konkurencje u skladu sa evropskim standardima

Aktivnosti Komisije za zaštitu konkurencije na unapređenju privrednog ambijenta u Republici Srbiji, a posebno one vezane za proces pregovora u okviru Poglavlja 8: Politika zaštite konkurencije, bile su glavne teme susreta predsednika Komisije za zaštitu konkurencije dr Miloja Obradovića i Azre Iković iz Direktorata za susedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske komisije.

Obradović je upoznao gošću sa dosadašnjim radom i planovima Komisije, naročito onim vezanim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za usaglašavanje zakonodavnog okvira u kome radi institucija sa pravnim tekovinama EU. Komisija je, istakao je dr Obradović, pripremila predloge tri uredbe koje se trenutno nalaze u proceduri usvajanja, a čime, u potpunosti, usklađuje postojeći zakonodavni okvir sa onim što je predviđeno Nacionalnim programom za usvajanje pravnih tekovina EU.

Istaknuto je da je politika zaštite konkurencije u Srbiji, a posebno rad Komisije za zaštitu konkurencije, visoko ocenjen od strane administracije u Briselu. Naime, u poslednjem Izveštaju Evropske komisije o napretku, kao i u neformalnim kontaktima sa predstavnicima EK, Komisija za zaštitu konkurencije prepoznata je kao jedan od delova srpske administracije čiji je rad najviše usaglašen sa pravnim tekovinama Evropske unije.

Predsednik Komisije je obavestio Azru Iković i o aktivnostima na realizaciji projekta osnivanja Foruma za zaštitu konkurencije Zapadnog Balkana, sa sedištem u Beogradu, a koji je, zajedno sa EBRD pokrenula Komisija za zaštitu konkurencije.

Predsednik Obradović, je takođe, predstavio i pravce u započetom poslu unapređenja zakonskog okvira zaštite konkurencije u Srbiji, kao i sa aktivnostima na promociji politike zaštite konkurencije koje Komisija sprovodi. U tom smislu predstavnica Direktorata EK je podržala i istakla važnost daljeg unapređenja rada Komisije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Usaglašavanje zakonodavstva o zaštiti konkurencije sa EU

Izvor: Blic, 23.Feb.2018, 00:33

Predsednik Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije Miloje Obradović razgovarao je danas sa predstavnicom Direktorata za politiku susedstva i pregovore o proširenju Evropske komisije Azrom Iković o aktivnostima na unapređenju privrednog ambijenta u Srbiji, posebno onim vezanim za proces...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.