OVO ĆE BITI NAJVEĆA KARDIOVASKULARNA BOLNICA Vučić: Podižemo giganta, da budemo stub u regionu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2020, 13:18

"OVO ĆE BITI NAJVEĆA KARDIOVASKULARNA BOLNICA" Vučić: Podižemo giganta, da budemo stub u regionu

Podsetio je da je 76 domova zdravlja i ambulanti obnovljeno, rađene Opšte bolnice i izgradilo više kliničkih centara u Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, nakon obilaska radova na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2", da bi kardiovaskularni gigant, koji treba da bude stub u regionu, mogao da bude otvoren do Vidovdana iduće godine.

Vučić je, u izjavi novinarima, izrazio veliko zadovoljstvo što je mogao da poseti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radove koji napreduju fantastičnom brzinom, i koji će biti završeni do kraja jula iduće godine.

- Ovo će biti najveća kardiovaskularna bolnica u regionu. Biće mnogo novih mesta za intenzivnu negu, apartmani sa dva do tri kreveta, bez neuslovnih soba. Imaćemo preko 270 posetalja - objasnio je on.

Vučić je kazao da je potrebno da se izgradi i garaža koja nije bila planirana i heliodrom, ako Kontrola leta to dozvoli.

Naveo je da je tokom pandemije korona virusa bilo 460 slučaja sa kardiovaskularnim problemima koji su bili smešteni na Dedinju.

Ukazao je da će samo oprema nove bolnice koštati između 15 i 20 miliona evra.

Dodao je da, ako država nešto kasni u finansiranju, to namerava da reši još danas ili sutra, a kompaniju "Konkord" koja gradi bolnicu pohvalio je što izvršava svoje obaveze pre roka.

- Ova bolnica biće fantastičan doprinos napretku srpskog zdravstva - rekao je on.

Ukazao je da to nije nešto što malo ksosta, jer samo Opšta bolnica ne može da se izgradi bez 25 miliona evra.

- Vidimo sada u savremenim uslovima koliko je zdravstvo postalo važno, i zato je bitno da napravimo ovako kardiovaskularnog giganta, da budemo stub regiona - zaključio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.