OTVARANJE NOVOG TRGOVINSKOG LANCA DONOSI PROMENE: Padaju cene hrane u Srbiji?

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2018, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTVARANJE NOVOG TRGOVINSKOG LANCA DONOSI PROMENE: Padaju cene hrane u Srbiji?

Otvara se 16 prodavnica za sedam dana

Kompanija „Lidl Srbija“ za sedam dana otvara svoje prodavnice širom Srbije. To znači da će građani biti u prilici da kupuju prehrambene proizvode, ali i male kućne aparate, igračke, alate i opremu za baštu po 20 odsto nižim cenama u odnosu na druge trgovinske lance.

KONAČNO! Otvara se nemački Lidl u Srbiji, evo kada kreće sa radom

Strategija te nemačke kompanije jeste da u isto vreme pronađe veći broj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lokacija i da odjednom otvori veći broj objekata, a ne dva-tri kako to rade drugi trgovci. Na taj način brzo postaju bitan tržišni takmac.

VUČIĆEVA POSETA SE BAŠ ISPLATILA! Putin svim građanima Srbije za SVETOG NIKOLU donosi NAJBOLJI MOGUĆI POKLON!

Konačno je otkriveno i ko su dva lica, koja su građani Srbije u protekle dve nedelje mogli da vide na bilbordima širom zemlje uz pitanje #kosuoni. To su, zapravo, „Lidlovi“ eksperti za kupovinu. Oni su najavljivali upravo ono po čemu su „Lidl“ prepoznali kupaci na svim tržištima na kojima posluje što najavljuje da će ponuditi i u Srbiji - najbolji odnos cene i kvaliteta.

Dolaskom „Lidla“, kako tvrde ekonomisti, tržište Srbije dobija oštru konkurenciju, a potrošači niže cene.

Pored toga, evropska praksa pokazuje da „Lidl“ nudi robu koja je jeftinija nego kod konkurencije. U svojim radnjama uglavnom prodaju proizvode svoje trgovačke marke, nabavljaju manje vrste istog artikla, ali u ogromnim količinama.

Na primer, ne šire asortiman na 50 vrsta čokolada. Skoro 90 odsto robe čine proizvodi trgovačke marke, a preostalih desetak procenata jesu oni artikli bez kojih se ne može, poput „koka-kole“.

- „Lidl“ je ozbiljan trgovinski lanac za koji verujem da će ispuniti barem delimično ono što se od njega očekuje. Imao sam priliku već da posetim njihove prodavnice, u drugim zemljama, nisu svi proizvodi jeftiniji, ali mnogi jesu oko 20 odsto. Oni su prilično specijalizovani, dobar deo proizvoda je napravljen u Nemačkoj, što znači da su vrlo kvalitetni, a cene su im niže nego u drugim trgovinskim lancima. Neki proizvodi su drastično jeftiniji, video sam recimo u „Lidlu“ u Rumuniji, tamo čekaju u redovima da kupe pižame i „nutelu“. Ljudi čekaju da ti proizvodi stignu, a kada dođu, sve plane - kaže u razgovoru za Alo Ljubodrag Savić, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

„Lidl“ karakteriše paletni način izlaganja robe, neretko i u kutijama, a površine objekata su od 1.000 do 2.000 kvadratnih metara, što znači da su u rangu supermarketa.

- Za prve dane otvaranja pripremili smo ponudu sa velikim brojem kvalitetnih proizvoda atraktivnih cena. Verujemo da će potrošačima posebno interesantni biti „Lidlovi“ brendovi, koje do sada nisu imali prilike da kupuju u Srbiji, a koje naša kompanija nudi potrošačima širom Evrope - kaže za „Alo!“ Martina Petrović, rukovodilac korporativnih komunikacija u „Lidlu Srbija“.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dolazak Lidla: Cene padaju, male trgovine "pucaju"?

Izvor: Mondo, 05.Okt.2018, 08:54

Otvaranje velikih trgovinskih lanaca utiče pozitivno na privredu, smanjuje procenat nezaposlenosti, stvara veću konkurentnost na tržištu i utiče na smanjenje cena proizvoda, ocenjuju stručnjaci...Upravo jedan od takvih lanaca, Lidl, otvoriće svoja vrata za potrošače u Srbiji sledeće nedelje...Međutim,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.