OTP banka kupuje Sosijete? Zahtev još na obradi

Izvor: Mondo, 31.Jul.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTP banka kupuje Sosijete? Zahtev još "na obradi"

Zahtev mađarske OTP banke da preuzme Sosijete ženeral banku u Srbiji još je na obradi, izjavila je danas guvernerka NBS Jogovanka Tabaković.

Foto: MONDO/Georgi Mitev Šantek

"Predmet je na obradi, znate naše nadležnosti i odgovornosti, i razmatramo i radimo na tome imajući posebno na umu da je Sosijete ženeral jedna od sistemskih banaka i da će u tom slučaju uloga OTP banke značajno porasti kada bude, ako taj proces bude uspešno završen, vlasnik u dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << značajne banke", rekla je Tabakovićeva.

Ona je tako dogovorila na pitanje novinara kada će OTP banka dobiti dozvolu za preuzimanje Sosijete ženeral banke.

Guvernerka je rekla da je OTP iz Mađarske u maju predao zahtev NBS za sticanje vlasništva u Sosijete ženeral banci i dodala da će javnost biti obaveštena na vreme.

"Vrlo ozbiljno radimo svoj posao i bićete obavešteni", rekla je Jorgovanka Tabaković.

Sosijete Ženeral odlazi iz Srbije?

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

OTP Banka kupuje Sosijete ženeral banku u Srbiji?

Izvor: Kamatica.com, 31.Jul.2019

Zahtev mađarske OTP banke da preuzme Sosijete ženeral banku u Srbiji još je na obradi, izjavila je danas guvernerka NBS Jogovanka Tabaković..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.