OBRATITE PAŽNJU NA NOVČANICE KOJE KORISTITE: Jedna od njih je najčešće FALSIFIKAT!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2020, 14:57

OBRATITE PAŽNJU NA NOVČANICE KOJE KORISTITE: Jedna od njih je najčešće FALSIFIKAT!

Za pola godine otkriveno je 1.247 falsifikovanih novčanica domaće valute

U prvoj polovini godine broj utvrđenih falsifikovanih novčanica dinara manji je za 35,2 odsto, dok je stranog falisfikovanog novca manje za 75,6 procenata u odnosu na isti period prošle godine, navodi se u polugodišnjem Izveštaju o otkrivenim falsifikovanim novčanicama Narodne banke Srbije.

NBS navodi da je ekspertizu novčanica pod sumnjom da su falsifikati radilo manje zaposlenih zbog vanrednog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stanja.

u ukupnom iznosu od preko 1,5 miliona dinara. Najviše je bilo hiljadarki i novčanica od dve hiljade dinara, a one su zajedno činile gotovo tri četvrtine potvrđenih falsifikata.

Među 248 falsifikovanih novčanica stranog novca, 88 odsto su evri, dok su američki dolari bili 10,9 procenata falsifikata. Najčešće otkrivan je falsifikat novčanice od 100 evra, sledi 50 evra, pa 100 dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.