OBORENI SVI REKORDI: Impresivne brojke posle otvaranja deonice Koridora 10 od Niša do Preševa

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2019, 06:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBORENI SVI REKORDI: Impresivne brojke posle otvaranja deonice Koridora 10 od Niša do Preševa

Impresivne brojke posle otvaranja deonice Koridora 10 od Niša do Preševa.

Za prvih 45 dana novoizgrađenom deonicom autoputa Niš-Preševo prošlo je čak 1.093.149 vozila.

Da sve bude bolje, u istom periodu, od 15. juna do 30. jula, samo od putarina na pomenutoj deonici zarađeno je neverovatnih 520 miliona dinara, što je 220 miliona dinara više nego u istom periodu prošle godine, tj. čak 72,5 odsto.

U "Putevima Srbije" ne kriju zadovoljstvo zbog ovih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fantastičnih rezultata, koji prema njihovom mišljenju mogu da budu samo još bolji, ali i navode da su i prošlog vikenda na naplatnim stanicama Beograd, Stara Pazova, Šimanovci i Niš oboreni rekordi po broju vozila.

Takođe dodaju da će novac od putarina biti iskorišćen za obnovu postojećih i izgradnju brojnih novih deonica.

Iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kažu da su ove impresivne brojke dokaz da će Srbija i dalje nastaviti sa investicijama u infrastrukturu.

Dodaju da se vrednost autoputeva i novih pruga ne meri samo naplatom putarine već i stvaranjem uslova za nove investicije.

- Do sada smo izgradili 300 kilometara autoputeva, obnovili više od 500 kilometara pruga, a 18. avgusta otvaramo autoput Obrenovac-Čačak, koji je ukupne dužine 103 kilometara - navodi Ministarstvo.

Takođe počinje i gradnja 5 novih autoputeva. Gradi se put Preljina-Požega ka Crnoj Gori, Sremska Rača-Kuzmin ka Sarajevu, Moravski koridor od Čačka do Kruševca, zatim Niš-Merdare-Priština deo do Pločnika, kao i brza saobraćajnica Ruma-Šabac-Loznica.

Sve to je deo novog investicionog ciklusa Srbije i najbolji garant daljeg ekonomskog rasta i novih poslova za naše firme i naše radnike.

Fabrika novca

Stručnjak Građevinske komore Srbije Goran Rodić ističe da će autoput u budućnosti donositi još više novca od koga će se graditi nove deonice širom Srbije.

- Ovo je fenomenalan rezultat koji još jednom dokazuje da je najbolje i najpametnije ulagati u putnu infrastrukturu. Za svaki dinar koji smo uložili u autoputeve vratiće nam se dva. To je sada jedna fabrika koja pravi novac. Od tog novca se neće samo popravljati autoputevi, nego i oni magistralni, a biće korišćen i da se maksimalno ubrza izgradnja novih planiranih deonica - optimističan je Rodić.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.