OBAVEZNE MASKE I DISTANCA: Donete nove smernice za povratak đaka u školske klupe

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2021, 00:27

OBAVEZNE MASKE I DISTANCA: Donete nove smernice za povratak đaka u školske klupe

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) objavili su danas nove smernice za ponovno otvaranje škola u SAD

, u kojima su, kao ključne strategije za povratak đaka u učionice, preporučili univerzalno nošenje zaštitnih maski i držanje fizičke distance.

U smernicama se ukazuje na neophodnost čišćenja objekata, držanja lične higijene i praćenja kontakata sa zaraženima, a cilj je da se školskim okruzima pruži plan za povratak 55 miliona đaka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u državnim školama u učionice, a da ne dođe do izbijanja novih žarišta korona virusa.

Direktor CDC-a Rošel Valenski rekla je, obraćajući se novinarima, da CDC veruje da će, ako se budu poštovale iznete strategije, širenje zaraze u školama bili ograničeno ili da ga uopšte neće biti.

Ona je naglasila da CDC ne obavezuje škole da se ponovo otvore.

Agencija je istakla da otvaranje škola ne bi trebalo da zavisi od dostupnosti nastavnicima vakcine protiv korona virusa, ali je preporučila saveznim američkim državama da nastavnici i zaposleni u školama imaju prioritetet prilikom vakcinacije.

Američki predsednik Džozef Bajden obećao je da će otvoriti većinu škola u roku od 100 dana od preuzimanja dužnosti 20. januara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.