O TROŠKU DRŽAVE: Spremni ugovori o radu za novih 100 lekara i 250 medicinskih sestara

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2019, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O TROŠKU DRŽAVE: Spremni ugovori o radu za novih 100 lekara i 250 medicinskih sestara

Sve su to diplomci sa prosekom iznad devet na medicinskim fakultetima i oni koji su tokom školovanja u srednjim medicinskim školama postigli najbolje rezultate

Zdrastvene ustanove u Srbiji biće kadrovski pojačane sa 100 lekara i 250 medicinskih sestara, kojima će u petak ministar Zlatibor Lončar uručiti ugovore o radu. Zaposlenje, u najvećem broju u kliničkim centrima, dobijaju najbolji diplomci medicinskih fakulteta i škola za medicinske sestre. Najboljim diplomcima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obezbeđuju se i specijalizacije i doktorske studije o trošku države.

Ministar zdravlja sastao se sa prvom grupom onih koji će dobiti posao u zdravstvu i direktorima zdravstvenih ustanova u kojima se zapošljavaju.

- Razgovaralo se o potrebama zdravstvenih ustanova, za koje oblasti medicine su mladi lekari pojedinačno zainteresovani i koju specijalizaciju svako od njih može da dobije - rečeno je u Ministarstvu zdravlja.

Do petka, za kada je zakazano svečano uručivanje ugovora o radu, ministar Lončar sastaće se i sa ostalima koji su ovoga puta dobili posao. .

U ovoj grupi mladih lekara i sestara najviše njih posao dobija u Kliničkom centru Srbije i centrima u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

- Država će na svakih šest meseci sprovoditi konkurs za 50 najboljih diplomaca i omogućavati im specijalizaciju i doktorske studije - rekao je ministar Lončar.

Od početka ove godine, prema evidenciji Ministarstva zdravlja, posao su dobila ukupno 3.663 medicinara. Kroz nekoliko ranijih akcija zapošljavanja, najbolja radna mesta su obezbeđena za 400 doktora i 500 medicinskih sestara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.