Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2016, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: Najveće svetske kompanije zainteresovane za beogradski aerodrom

Za upravljanje ili partnerstvo sa beogradskim aerodromom Nikola Tesla zainteresovano je osam svetskih kompanija iz te oblasti, među kojima su francuski Vansi i nemački Fraport, pišu današnje Večernje novosti.

Kako navode, zainteresovan je i francuski Buig, koji upravlja aerodromom u Zagrebu, dve kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i tri kompanije iz Kine.

Večernje novosti pišu i da još nije doneta odluka o budućem načinu upravljanja beogradskim aerodromom, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a da će privatizacioni savetnik najverovatnije predložiti raspisivanje tendera za koncesiju beogradskog aerodroma, budući da većina tih objekata u svetu funkcioniše na taj način.

Koncesionim aktom, firma koja bi pobedila na tenderu upravljala bi beogradskim aerodromom u narednih 25 do 30 godina, mada se taj rok može produžiti i na pola veka.

Kako navodi izvor tog lista, drugi model je privatizacija, a treći, koji je najmanje izvesan je javno-privatno partnerstvo.

Večernje novosti pišu i da se razmatra mogućnost izgradnje železničke pruzge koja bi aerodrom povezala s gradom.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je na beogradskom aerodromu 29. jul bio najprometniji dan sa 20.908 putnika i dodao da se radi na nalaženju najboljeg ulagača, za koncesiju za aerodrom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.