Novom Sadu uručeni ključevi Omladinske prestonice Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2018, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novom Sadu uručeni ključevi Omladinske prestonice Evrope

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević preuzeo je danas u čuvenom portugalskom primorskom gradu Kaškaišu (Cascais) ključeve Omladinske prestonice Evrope.

Primopredaja ključeva je održana na završnoj ceremoniji koja se u gradu koji je još uvek aktuelna Omladinska prestonica Evrope za 2018.godinu, u prisustvu brojnih portugalskih i zvaničnika EU, članova Evropskom omladinskog foruma, ali i gostiju iz čitave Evrope.

Novi Sad je jedini grad izvan EU koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uspeo da osvoji titulu Omladinska prestonica Evrope, i to za 2019.godinu. U pripremu i realizaciju celog projekta OPENS 2019 sarađuje sa 42 omladinske organizacije. Realizovano je 46 programa, sa preko 100 partnera iz regiona, a cilj je da u 2019. godini u Novom Sadu programima Omladinske prestonice Evrope bude obuhvaćeno 500.000 mladih iz Srbije i regiona.

Vučević je izjavio za RTV da je izuzetno važno što će Novi Sad i Srbija u 2019. godini realizovati taj značajni evropski projekat koji se odnosi na mlade ljude, njihov položaj i budućnost.

"Omladinska prestonica Evrope je titula koju Evropski omladinski forum dodeljuje jednom evropskom gradu na period od godinu dana. To što smo je mi poneli, znači da je prepoznat potencijal Novog Sada, kao grada perspektive za sve mlade ljude. Cilj programa je upravo u tome da se osnaže mladi, da se poveća njihovo učešće u važnim društvenim procesima. Konkretno, mi smo kreiranje Lokalnog akcionog plana za mlade prepustili omladinskim organizacijama, uz našu logističku i finansijsku podršku. Međutim, tu se ne radi samo o njihovim pravima da budu neposredni donosioci odluka po pitanjima iz oblasti politike za mlade, već i o njihovoj odgovornosti za rezultate koje postignu. Očekujem da će primer Novog Sada slediti i ostali gradovi i opštine u Srbiji. Titula Omladinska prestonica Evrope koju smo poneli stavila je u fokus javnosti ova važna pitanja, a ja očekujem da će mladi iz OPENSA u 2019. napraviti programe koji će se dugo pamtiti, i da ćemo svi zajedno stvoriti ambijent i takve uslove da ključne reči u budućnosti budu napredak i ostanak, a ne odlazak", poručio je Vučević.



Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.