Novo borbeno čudo usred rata: J-20 već preti VIDEO

Izvor: B92, 09.Nov.2018, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo borbeno čudo usred rata: J-20 već "preti" VIDEO

Žuhai -- Kina je prikazala vojnu opremu i tehniku namenjenu izvozu, uključujući i novi stelt borbeni avion J-20.

Rojters navodi da je izvedena petominutna demonstracija letačkih mogućnosti novog stelt borbenog aviona, ali da on verovatno neće biti izvožen.

Današnjem događaju prisustvovali su zainteresovani kupci, a prikazana su terenska vozila, dronovi i nove antibrodske balističke rakete.

"Zaista dobijete osećaj razmera i brzine razvoja u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 25 godina. Prešli su veliki put za kratko vreme u oblasti odbrane i aeronautike", rekao je saradnik londonskog tink-tenka "IIŠ" Daglas Bari.

On se upitao šta to Kina čuva za sebe, ako je sve što je danas prikazano namenjeno izvozu.

Događaj, koji se održava dvogodišnje, dešava se, inače, usred trgovinskog rata između SAD i Kine, navodi Rojters.

Agencija podseća da su SAD optužile Kinu za špijunažu iz vazduha.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠTA ČUVAJU ZA SEBE: Kinezi predstavili kupcima novo oružje za izvoz

Izvor: Večernje novosti, 09.Nov.2018

Kina je danas prikazala vojnu opremu i tehniku namenjenu izvozu, uključujući i novi stelt borbeni avion J-20 Kina je danas prikazala vojnu opremu i tehniku namenjenu izvozu, uključujući i novi stelt borbeni avion J-20. Rojters navodi da je izvedena petominutna demonstracija...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.