Novinska agencija Tanjug i Dau Džons sklopili ugovor o saradnji

Izvor: B92, 09.Feb.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinska agencija "Tanjug" i "Dau Džons" sklopili ugovor o saradnji

Beograd -- Agencija Tanjug sklopila je ugovor sa američkom izdavačkom kompanijom Dau Džons, koja će ubuduće biti korisnik, ali i distributer Tanjugovih ekonomskih vesti.

Do saradnje Dau Džonsa i Tanjuga došlo je na inicijativu američke kompanije.

Dau Džons je najpoznatiji po indeksu Njujorške berze, Dau Džons industrijski prosek koji pokazuje vrednost 30 velikih preduzeća sa sedištem u SAD, i prati njihovo trgovanje na berzi.

Kompanija poseduje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brojna dnevna i periodična finansijska izdanja, među kojima je i njen najčuveniji brend - dnevni list Volstrit Džurnal, a fokusirana je na informacije iz oblasti sveta finansija, te pružanje "informacionih alata" finansijskim kompanijama.

Poseduje više od 20 proizvoda, koji kombinuju sadržaj i tehnologiju kako bi pomogli kompanijama u donošenju odluka, a među njima su, pored ostalog, Dau Džons Njuzvajer, platforma finansijskih vesti u realnom vremenu, zatim Dau Džons Faktiva, onlajn baza odabranih, sistematizovanih podataka koji se koriste za donošenje odluka kroz pretraživanje rezultata, upozorenja, biltena i grafikona o kompanijama, temama i ljudima.

Dau Džons je osnovan 1882. godine, a danas je u većinskom vlasništvu Njuz Korporacije Ruperta Mardoka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.