Novi prvi čovek Mekdonaldsa kupio akcije svoje firme za pola miliona dolara

Izvor: B92, 08.Nov.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi prvi čovek Mekdonaldsa kupio akcije svoje firme za pola miliona dolara

Njujork -- Novi generalni direktor Mekdonaldsa koliko prošle nedalje nije imao nijednu akciju kompanije, a sada ih poseduje u vrednosti od 500.000 dolara.

Još prošle nedelje, Kris Kempzinski bio je "samo" direktor Mekdonaldsa za SAD, a nedelju dana kasnije, prema podacima Komisije za hartije od vrednosti i berze SAD od 6. novembra, kupio je 2.580 akcija po 193,81 dolar, ukupno malo više od pola miliona dolara, piše Biznis insajder.

Prethodno je u toku nedelje Biznis >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << insajder objavio da nova pozicija Kempzinskog od njega zahteva da poseduje akcije kompanije u vrednosti od 7,5 miliona dolara do oktobra 2020. godine. To znači da on tokom naredne godine mora da kupi akcije Mekdonaldsa najmanje za još sedam miliona dolara.

Novi glavni izvršni direktor takođe će dobiti povišicu, na 1,25 miliona dolara godišnje kao i godišnji bonus od 170 odsto plate.

Kempzinski je napredovao nakon što je njegov prethodnik Stiv Isterbruk prekršio pravila kompanije koja nalažu da menadžeri ne smeju da budu u vezi sa onima koji rade za njih i morao je da se povuče sa funkcije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.