Novi pogon italijanske kompanije u Sremskoj Mitrovici

Izvor: RTS, 06.Okt.2018, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi pogon italijanske kompanije u Sremskoj Mitrovici

Podne obloge i obrada drveta po italijanskpom receptu meštanima Sremske Mitrovice već su poznate. Danas se, međutim, otvara novi pogon italijanske fabrike "Lebor Srb". Mitrovica se zato sprema da ugosti visoke zvanice, ali i da smanji broj onih koji čekaju posao u toj opštini.
U Sremskoj Mitrovici se nadaju da da će ponovo zaživeti drvno-prerađivačka industrija.

Italijanska firma je ovde >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << došla 2015. godine, kupila u industrijskoj zoni plac od 5,6 hektara, a sada otvaraju i drugi pogon.
Do sada su radili preradu i sušenje hrastovih trupaca, a gotov proizvod pravili su u Italiji, a sada će parket i druge drvne obloge nositi oznaku "proizvedeno u Srbiji".
Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader rekao je za RTS da je pre 130 godina prva fabrika za preradu drveta došla u Sremsku Mitrovicu, sa njom i pruga, što ogovori da je grad pravo mnesto za inesticije ovakvog tipa.
Prema njegovim rečima, to je jedna moderna fabrika koja ima modernu tehnologiju za preradu drveta.
"Najvažnije je da će biti velika dodatna vrenost proizvoda koji će se proizvoditi u Mitrovici i da je ovo fabrika koja će zaposliti Mitrovčane, mi smo sa njima u procesu dualnog obrazovanja sa Šumarsko-prehrambenom školom, tako da će đaci ovde moći da dolaze na praksu i da traže neko buduće zaposlenje", rekao je Sanader.
U prvom pogonu je radilo 45 ljudi, a očekuje se da do kraja godine posao dobije još 40.
Sanader kaže da Mitrovica ima dugu tradiciju šumarske škole i drvno-prerađivačkog smera i ovog kadra sve manje ima na Birou za zapošljavanje.
"Mogu da istaknem da Mitorivca može da se pohvali da je procenat nezaposlenih 7,5, tako da polako sve Mitrovčane zapošljavamo", kaže Sanader.
Fabrika će biti zvanično otvorena u 11 časova kada se očekuje i dolazak predsendika Aleksandra Vučića, kao i guvernera italijanske regije Veneto.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.