Novi način plaćanja mnoge zgražava, šta biste vi uradili? VIDEO

Izvor: B92, 28.Jun.2018, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi način plaćanja mnoge zgražava, šta biste vi uradili? VIDEO

Hiljade Šveđana ugradilo je mikročipove u svoje telo koji im sada služe kao kreditne kartice, ključevi za stan ili automobil, pa čak i kao karte za prevoz.

Prednost čipa ispod vaše kože je ta što više nikada ne morate da brinete o tome gde vam je novčanik, ključ, ili jeste li podigli dovoljno gotovine.

Međutim, i dalje postoji jaka struja koja se opire ugrađivanju čipova u telo jer tako nešto smatraju distopijskim.

Švedska jeste napredna, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i možda predvodi ovakve trendove, ali iza priče o 3.500 ljudi koji su ugradili čipove ispod svoje kože stoji mnogo dublji razlog.

Termin "biohaker" odnosi se na amatere biologe koji rade izvan tradicionalnih institucija. Kao što računarski hakeri mogu provaliti u svaki računar, tako biohakeri mogu provaliti u bilo šta biološko.

Biohakera ima mnogo, a transhumanisti su fokusirani na poboljšanje karakteristika ljudskog tela, i dugoročno, poboljšanje cele ljudske rase.

Švedski biohakeri su transhumanisti i oni su ti koji stoje iza ugrađivanja čipova veličine zrna riže Šveđanima negde između palca i kažiprsta. To su isti oni mikročipovi koje su desetinama godina ugrađivali kako bi pratili životinje i pakete.

Zašto onda Šveđani toliko žele čipove u svom telu?

Švedska je napredna zemlja, a Šveđani imaju veliko poverenje u sve što je digitalno, pa samim tim veruju i da tehnološki napredak donosi samo nešto štoje dobro.

Njihova ekonomija je fokusirana na izvozu digitalnih tehnologija i usluga, kao i inovacija.

Međuti, veliki broj Evropljana je zgroženo činjenicom da čovek dobrovoljno ugrađuje čip ispod svoje kože. Kao odgovor njima jedan od vodećih mikrobiologa ih je upitao:

“Da li bi se bunili da vam čip detektuje rak istog trenutka kada se on pojavi i tako vam spasi život?”

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.