Novi električni superautomobil stiže iz Hrvatske i koštaće MILION EVRA

Izvor: Blic, 24.Sep.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi električni superautomobil stiže iz Hrvatske i koštaće MILION EVRA

Proračuni su da bi u prvoj godini mogli da prodaju 20 primeraka novog modela auta - Concepta Twoa, a on će koštati oko milion funti (1,1 milion evra).

Posle vesti da je kineska kompanija Camel Group odlučila da uloži u Rimac Automobile 30 miliona evra iz tog startapa su objavili izjavu direktora Camela, najvećeg proizvođača baterija u Aziji, Liu Changlaia.

- Iza brojnih poseta Hrvatskoj i detaljnog dubinskog snimanja kompanije, bili smo jako impresionirani dubokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vertikalnom integracijom Rimac Automobila - razvijaju i proizvode sve ključne sisteme za vozila - izjavio je Liu Changlai.

Nije objavljeno koji vlasnički udeo će nakon ulaganja pripasti Camelu, iako se u medijima spekuliše da je to oko 15 odsto, pa bi procena vrednosti kompanije sada bila oko 200 miliona evra.

Ulaganje je za Rimac Automobile, objasnio je osnivač Mate Rimac, važno za dva ključna područja - novi supermoderni proizvodni pogon za dalji razvoj njihovog tehnološkog biznisa i, drugo, lansiranje nove generacije električnog superautomobila.

Radno ime novog modela je Concept Two, a predstaviće početkom iduće godine.

Britanski portal Autocar je opisao novi model superautomobila kao veći, udobniji i skuplji od Concept Onea kao i s boljim performansama (sadašnji model ubrzanje od nule na 100 kilometara/sat postiže u 2,5 sekunde, postiže maksimalnu brzinu od 355 kilometara/sat i ima 1224 KS, a može s jednim punjenjem preći 350 kilometara). Monika Mikac, operativna direktorka Rimac Automobila, rekla je da će nova verzija i dalje biti dvosed, a računaju da bi u prvoj godini mogli da prodaju 20 primeraka Concepta Two.

Kako je rekla, ostaće u istoj ligi s Bugattijem, i koštati više od milion funti (1,1 milion evra).

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.