Novaković: Spens vlasništvo Novosađana, ne babovina Vučevića

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novaković: Spens vlasništvo Novosađana, ne babovina Vučevića

Rušenje Spensa nije rešenje, jer ono košta koliko je potrebno za njegovu revitalizaciju, smatra bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković. Stoga je bolje uložiti u njega, nego trošiti sredstva na rusenje i na gradnju novih objekata, dodao je on gostujući u Danu uživo.

Iako je, kaže, bio siguran da će njegova izjava naići na osudu, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ne odustaje od ideje zamene Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina" novim objektom. On >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << tvrdi da nije poenta u rušenju sadašnjeg Spensa nego u gradnji novog. Ideja o rušenju naišla je na burne reakcije, naročito predstavnika novosadske opozicije.

 "Spens je urbanistički biser, to je vlasništvo svih građana Novog Sada, a ne babovina gradonačelnika, građen je iz doprinosa građana i šokantna je odluka da se Spens ruši", kazao je Novaković.

Ako pripada Novosađanima, kako je rekao, onda oni odlučuju o njemu, a ne gradonačelnik. "Moja ideja je da Spens sačuvamo i da gradimo nove objekte, a ne da rušimo ovaj i gradimo manji", kaže on.

"Tu je poslovna dimenzija, nije jasno kako je moguće srušiti Spens a da ne potrošite pare, u njega je uloženo jako mnogo materijala, betona, armatura... ako biste ga rušili. za to je potrebno između 10 do 12 miliona, pa da sagradite novi centar još 10, 15 miliona evra. Rušenje košta, gradnja novog košta, zašto deo tog novca ne utrošiti za revitalizaciju Spensa", upitao je bivši gradonačelnik.

Novaković ističe i da kada su sportski objekti u pitanju, ne može sve da se "meri logikom profita i novca". Važno je i zdravlje nacije, kaže, to je opšte dobro grada.

On je rekao i da su građani i struka oni koji su merodavni da sude o tome koliko je Spens potreban gradu.

Kako je naveo, Spens može da bude ekonomski održiv, iako ne može nikada biti samoodrživ, ali normalno je da se iz budžeta plaćaju sportske aktivnosti u tom centru.

Novaković je ocenio i da su najave o rušenju Spensa probni balon da se vidi kako će javno mnjenje reagovati.

"Ako građani progutaju ovo, naredna ideja je da se istom argumentacijom ukloni stadion Vojvodine i da se tako dobije vredno građevinsko zemljište", kazao je on.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Novaković: Vučević planira rušenje SPENS-a da bi mafija dobila najvrednije zemljište

Izvor: Beta, 29.Avg.2018

Poverenik Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković izjavio je danas da gradonačelnik tog grada Miloš Vučević planira rušenje SPENS-a i stadiona FK Vojvodina kako bi gradjevinska i urbanistička mafija dobila 150.000 kvadratnih metara najvrednijeg zemljišta u Srbiji."Rušenje SPENS-a i izgradnja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.