Novak: Rusija nije napala nuklearnu elektranu u Zaporožju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2022, 09:13

Novak: Rusija nije napala nuklearnu elektranu u Zaporožju

Rusija nije napala nuklearnu elektranu u Zaporožju i njeno vojno osoblje deluje usklađeno u prostorijama nuklearne elektrane, rekao je medijima zamenik ruskog premijera Aleksandar Novak.

"Dozvolite mi da još jednom naglasim. Rusija nikada nije uradila ništa slično! To je laž", rekao je on, odgovarajući na glasine da je rusko vojno osoblje napalo nuklearnu elektranu u Zaporožju, preneo je TASS.

Ruska vojska deluje u dogovoru sa ukrajinskim specijalistima u prostorijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << elektrane, istakao je on.

Prema njegovim rečima, održava se stalni kontakt sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju i rukovodstvo organizacije se sistematski informiše o situaciji.

"Uvek smo spremni da pružimo tehničku pomoć ukrajinskim specijalistima u servisiranju nuklearne elektrane", naglasio je Novak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.