Nova tužba protiv VW: Prevarili su, i dužni su

Izvor: B92, 01.Nov.2018, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova tužba protiv VW: "Prevarili su, i dužni su"

Kancelarija za zaštitu potrošača Nemačke i Nemački automoto klub podigli su novu tužbu protiv koncerna Folksvagen.

Tužbu su podigli u ime vlasnika automobila oštećenih zbog dizelgejta .

"Tužbom želimo da dokažemo da je Folksvagen svesno obmanjivao svoje klijente manipuliranjem rezultata testiranja izduvnih gasova", piše u saopštenju Kancelarije za zaštitu potrošača i ADAC-a.

"VW je prevario i svojim klijentima je dužan odštetu", smatra Klaus Miler, predsednik Kancelarije za zaštitu potrošača Nemačke, prenosi Seebiz.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nova tužba protiv Volkswagena

Izvor: AutoBlog, 01.Nov.2018

Kancelarija za zaštitu potrošača Nemačke i Nemački automobilski klub (ADAC) podigli su u četvrtak u ime vlasnika automobila oštećenih zbog skandala oko manipulacije dizelskih motora pred sudom u Braunschweigu tužbu protiv koncerna Volkswagen. „Tužbom želi da se dokaže da je Volkswagen svesno...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.