Nova pravila za uvoz automobila u Crnoj Gori

Izvor: Capital.ba, 15.Nov.2018, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pravila za uvoz automobila u Crnoj Gori

PODGORICA – U Crnu Goru od danas neće moći da se uvezu polovna motorna vozila koja ne ispunjavaju Euro 4 standard, a nova koja se uvoze moraju minimalno da ispunjavaju standard Euro 6. Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je izradilo izmene i dopune Pravilnika o tehničkim zahtevima za vozila koja se uvoze ili prvi put stavljaju na tržište u Crnoj Gori, definišući minimalne granične vrijednosti u pogledu emisije gasova i nivoa buke za nova i upotrebljivana motorna vozila, piše portal Cdm. Nadležno >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << ministarstvo je najavilo da će u narednom periodu uraditi Studiju starosne strukture vozila po kategorijama i tipovima, koja će dati osnovne indikatore i mere za podmlađivanje voznog parka i ujedno povećanje stepena bezbjednosti saobraćaja. Samo tokom prošle godine u Crnoj Gori je uvezeno 21.630 automobila. Iz Evrope je uvezeno 14.388 dizel vozila. Najčešće su uvožena vozila iz Njemačke, Holandije i Francuske. U prva dva mjeseca prošle godine uvezeno je 2.463 vozila, a u prva dva mjeseca ove 2.774 vozila. Najviše su se uvozilu automobili mlađi od 2000. godine, odnosno automobili koji ispunjavaju Euro 3 normu, navodi se u informaciji.  

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova pravila za uvoz automobila - ništa ispod evro 6

Izvor: B92, 15.Nov.2018

U Crnu Goru od danas neće moći da se uvezu polovna motorna vozila koja ne ispunjavaju evro 4 standard, a nova koja se uvoze moraju da ispune standard evro 6...Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je izradilo izmene i dopune Pravilnika o tehničkim zahtevima za vozila koja se uvoze ili prvi put stavljaju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.