Nova beogradska atrakcija: Počelo preuređenje Resničkog jezera

Izvor: B92, 12.Jun.2020, 17:55

"Nova beogradska atrakcija": Počelo preuređenje Resničkog jezera

Beograd -- Preuređenje Resničkog jezera počelo je danas postavljanjem pontona.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je Resničko jezero i izjavio da će to biti nova beogradska atrakcija.

Najavio je da će se preuređivanje jezera odvijati u tri faze, prva podrazumeva izgradnju pontona i parkinga za automobile, druga faza uređivanje šetališta, a treća izgradnju sportsko-rekreativnih sadržaja, prenosi Beoinfo.

"Cilj je da Resničko jezero bude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uređeno kao Ada Ciganlija i bude mesto koje će posećivati svi Beograđani", naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, Beograd ovaj projekat realizuje u saradnji sa Vladom Srbije iz sredstava za razvoj turizma, koja je omogućila kupovinu pontona, ali i pomaže u realizaciji ostatka projekta.

"Uređenje jezera u Resniku pokazuje da može mnogo da se postigne dobrom saradnjom između Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Opštine Rakovica, kao i da postoje mnogi skriveni delovi Beograda koji se još ne koriste, a predstavljaju skriveno prirodno blago", rekao je Vesić .

Dodao je da će zbog pandemije koronavirusa i promenjenih navika građana biti potrebno više turističkih mesta u Beogradu i u njegovoj okolini.

Kako je ocenio, svaka gradska opština može i treba da ima svoj centar, kao i sportske i turističke sadržaje, čime bi se poboljšao kvalitet života građana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.