Ništa neće biti isto! Ko bude uhvaćen u OVOM PREKRŠAJU plaća kaznu i do 2 MILIONA DINARA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa neće biti isto! Ko bude uhvaćen u OVOM PREKRŠAJU plaća kaznu i do 2 MILIONA DINARA!

Dosadašnjom primenom povećan broj zaključenih ugovora je za oko 30 odsto

Jesen u Srbiji neće biti berićetna za pevače i ugostitelje koji ne poštuju zakon, jer kreću pojačane kontrole poštovanja Posebnog kolektivnog ugovora za radno angažovanje estradnih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu. Oni koji budu uhvaćeni u prekršaju suočavaju se s potencijalnom kaznom do dva miliona dinara!

Naime, estradne zvezde koje nastupaju na koncertima, u kafanama i klubovima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a na to ne plaćaju nikakav ili minimalan porez, ponovo će biti predmet intenzivne kontrole poreskih organa i inspektora rada, koji proveravaju da li izvođači i ugostitelji kod kojih nastupaju imaju potpisane ugovore o izvođačkom delu.

Tako će u sledećem periodu inspektori u koordinaciji sa sindikalnim kontrolorima pojačati kontrole, a ukoliko neko ne bude imao zaključen ugovor ili izvođači ne budu imali legalne isprave - uverenja ili potvrde, platiće kazne koje se kreću i do dva miliona dinara, a po Zakonu o porezu na dohodak građana predviđeno je i zatvaranje objekata.

Sve ovo utvrđeno je na seminaru koji je održan krajem septembra u Vrnjačkoj Banji u organizaciji Inspektorata rada Srbije i Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije, čiji su glavni govornici bili direktor Inspektorata Stevan Đurović i predsednik Sindikata Dragiša Golubović.

Oni su utvrdili da je dosadašnjom primenom povećan broj zaključenih ugovora za oko 30 odsto, pa samim tim i priliv u budžet, ali i dali uputstva ovlašćenim licima za dalje delovanje na terenu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.