Nikad manja zarada od prodaje svinja: Gubitak i 2.000 dinara po tovljeniku VIDEO

Izvor: B92, 15.Apr.2021, 17:30

Nikad manja zarada od prodaje svinja: Gubitak i 2.000 dinara po tovljeniku VIDEO

Gornji Milanovac -- Skoro tri decenije se Dragan Vasiljević iz sela Pranjani kod Gornjeg Milanovca bavi uzgojem svinja.

Zarada je tokom tih 30 godina često bila neizvesna, ali nikad manja nego sad. Tržište je preplavljeno svinjskim mesom, pa je pronaći kupca prava lutrija.

"Vidite i sami, ovde je rad, rad i samo rad. Kome da prodam sad tolike svinje? Ja sam pre dva meseca pričao da je super, a sam sam sebe lagao", priča Vasiljević za Televiziju Prva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Osim što je tražnja za domaćim svinjskim mesom izuzetno mala, i kad bi se kupac pojavio, uzgajivačima to ništa ne znači, jer se otkupna cena po kilogramu kreće oko 100 dinara, a samo troškovi prehrane dosta su veći. Tako mali proizvođači posluju sa gubitkom od oko 2.000 dinara po tovljeniku.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.