Nije nam cilj da uništimo kvalitetne programe, država će pomoći

Izvor: B92, 16.Mar.2019, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nije nam cilj da uništimo kvalitetne programe, država će pomoći"

Beograd -- Fakultetima koji nemaju novca, a imaju kvalitetne studijske programe, država će pomoći da plate akreditaciju.

"Nije nam cilj da uništimo kvalitetne programe samo zato što imaju mali broj studenata, naprotiv. Ali jeste trenutak da se fakulteti zapitaju da li su im svi programi dovoljno kvalitetni i da li treba da ih akredituju", kaže za Večernje novosti ministar prosvete, nauke i tehnologije Mladen Šarčević povodom povećanja cena koje visokoškolske ustanove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba da plate da bi se reakreditovale.

On najavljuje da će se u ponedeljak sastati sa Simom Avramovićem i Jelenom Kočović iz Nacionalnog tela za akreditacije (NAT) i Ivankom Popović, rektorkom Univerziteta u Beogradu.

"Verujem da ćemo naći rešenje", kaže ministar. Država je već pomogla tako što je uplatila 80 miliona dinara iz budzetskih rezervi da NAT počne da radi, da ima sredstva dok ne počne da naplaćuje svoje usluge.

Šarčević smatra da novi cenovnik NAT ima opravdanja, jer je to nezavisno telo koje se finansira samo naplaćujući svoje usluge. On upozorava da dizanje cena školarina svakako nije dobro rešnje, a to su najavili pojedini dekani kao način da "prikupe" sredstva za akreditaciju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarčević: Da se fakulteti zapitaju da li su im svi programi kvalitetni

Izvor: Radio 021, 16.Mar.2019

Fakultetima koji nemaju novca, a imaju kvalitetne studijske programe, država će pomoći da plate akreditaciju..."Nije nam cilj da uništimo kvalitetne programe samo zato što imaju mali broj studenata, naprotiv. Ali jeste trenutak da se fakulteti zapitaju da li su im svi programi dovoljno kvalitetni...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.