Niču novi stadioni: Srpska planina postaje prestonica sportskog turizma na Balkanu

Izvor: B92, 17.Okt.2021, 12:55

Niču novi stadioni: Srpska planina postaje prestonica sportskog turizma na Balkanu

Jedna planina u našoj zemlji bi u narednom periodu mogao postati prestonica sportskog turizma na Balkanu.

U pitanju je Zlatibor, a iz razloga što je Opština Čajetina raspisala tender za izradu projektne dokumentacije za izgradnju velelepnog Sportskog centra u podnožju Tornika.

"Zlatibor je već godinama unazad mesto gde se za takmičenja priprema veliki broj ekipa iz različitih sportova, sada je ta brojka veća od 100. Naša sportska infrastruktura kojom trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raspolažemo nema dovoljno kapaciteta da odgovori na sve veću potražnju. Zato je izgradnja novog Sportskog centra bila neophodna. Gradiće se na parcelama od hotela Tornik do podnožja Tornika. Na taj način moći ćemo na Zlatiboru da primimo sve domaće i inostrane ekipe i pružimo im kvalitetne uslove za sportske pripreme i takmičenja", rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Novi sportski centar sastojaće se od stadiona, objekata fudbalskog centra, fudbalske hale i pomoćnog terena, atletskog stadiona, premijum i standard trening zone i pešačke zone sa avenijom sporta, navodi se u projektnoj dokumentaciji.

Glavni i pomoćni stadion će biti izgrađeni u skladu sa UEFA regulativom, pa će na njima moći da se organizuju takmičarske utakmice i nacionalnih selekcija. Glavna tribina na zapadu moći će da primi 2.500 ljudi, dok će istočna imati kapacitet od 750 gledalaca.

Pešačka zona će se prostirati na površini od 15.000 metara kvadratnih i dužini oko 1,4 kilometra i imaće svoj muzej sporta, dečja igrališta, turistički info centar, restoran, supermarket.

Tender je otvoren do 17. novembra, a gradnja Sportskog centra na Zlatiboru trebalo bi da počne naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.