Ni društvene mreže nisu imune na koronu: Jedna otpušta šest odsto radne snage

Izvor: B92, 22.Jul.2020, 08:09

Ni društvene mreže nisu imune na koronu: Jedna otpušta šest odsto radne snage

London -- Profesionalna Majkrosoftova mreža za zapošljavanje, LinkedIn, saopštila je juče da će ugasiti oko 960 radnih mesta.

To je oko šest odsto njene globalne radne snage, jer pandemija korona virusa nastavlja da utiče na pad korporativne tražnje za zapošljavanjem.

LinkedIn, sa sedištem u Kaliforniji, pomaže poslodavcima da procene podobnost kandidata za neku radnu poziciju, a pojedinci koriste platformu da pronađu novi posao.

Ukidanje radnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesta u LinkedInu obuhvatiće sektore prodaje i regrutovanja kadrova širom sveta, izveštava Rojters.

Najavljujući ovaj plan u poruci objavljenoj na veb sajtu LinkedIna, generalni direktor Rajan Roslanski je naveo da će kompanija obezbediti otpremnine u iznosu od najmanje 10 nedeljnih zarada, da će zaposlenima u SAD plaćati zdravstveno osiguranje još godinu dana, i da će otpuštene radnike zaposliti na novim radnim mestima koja se budu otvarala.

Pogođeni zaposleni, koji još nisu obavešteni o otkazu, moći će da zadrže kompanijske mobilne telephone, laptopove i nedavno kupljenu opremu koja će im pomoći da rade od kuće dok budu tražili priliku za novi posao i promenu karijere, rekao je Roslanski.

"Ukoliko ne dobijete poziv za sastanak, na vas se odluka o ovim promenama direktno ne odnosi", poručio je on zaposlenima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LinkedIn gasi 960 radnih mesta

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Jul.2020

LinkedIn, sa sedištem u Kaliforniji, pomaže poslodavcima da procene podobnost kandidata za neku radnu poziciju, a pojedinci koriste platformu da pronađu novi posao...Ukidanje radnih mesta u LinkedInu obuhvatiće sektore prodaje i regrutovanja kadrova širom sveta, izveštava Rojters...Najavljujući...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.