Neuobičajene veštine za trećinu poslova već 2020.

Izvor: B92, 12.Okt.2017, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neuobičajene veštine za trećinu poslova već 2020.

Kompanija Gugl investiraće milijardu dolara u narednih pet godina kako bi pomogla ljudima da se prilagode promenama na tržištu rada.

Ta, do sada najveća neprofitna donacija, biće namenjena Amerikancima kako bi se što bolje adaptirali promenama na tržištu rada.

To pokazuje da jedna od najvrednijih kompanija na svetu priznaje da snosi deo odgovornosti za rapidan razvoj tehnologije koja radikalno menja industrije i eliminiše radna mesta u SAD i širom planete. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Priroda rada se fundamentalno menja. I to pojačava vezu između obrazovanja, treninga i mogućnosti", izjavio je prvi čovek Gugla Sundar Pičai.

"Trećina poslova 2020. će zahtevati veštine koje danas nisu uobičajene. To je veliki problem", kazao je on.

Veći deo novca Gugl će donirati kroz milion sati treninga i obuka, dok će grant u novcu iznositi 10 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.