Nestle: preko 7 milijardi dolara za maloprodaju Starbaksa izvan njegovih lokala

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2018, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestle: preko 7 milijardi dolara za maloprodaju Starbaksa izvan njegovih lokala

Švajcarska kompanija Nestle platiće više od sedam milijardi dolara za preuzimanje maloprodaje kafe, čaja i hrane kompanije Starbaks izvan njenih lokala.

Iako je cena visoka, ona bi mogla itekako da se isplati švajcarskoj kompaniji pošto njeni brendovi Neskafa i Nespreso ni izbliza nemaju težinu u Americi kao što ima Starbaks sa dve milijarde dolara prihoda od godišnje prodaje.

Sporazum kompaniji Nestle daje pravo da prodaje i distribuira više Starbaksovih proizvoda, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a dogovor isključuje neka flaširana pića koja se prodaju i u Starbaksovim lokalima i izvan njih.

Nestle je prošle godine nagovestio da će se posvetiti sektorima s većim rastom, kao što su nega kućnih ljubimaca, kafa i hrana za decu. U januaru je Nestle odlučio da za oko 2,8 milijardi dolara proda svoju proizvodnju slatkiša u SAD italijanskom Fereru.

Švajcarska kompanija je danas objavila da će platiti Starbaksu 7,15 milijardi dolara. U Nestle će preći oko 500 radnika Starbaksa, koji će nastaviti poslovanje iz Sijetla.

Očekuje se da će sporazum bude okončan do kraja godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.