Nestle otkrio metodu prirodnog zaslađivanja čokolade

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Jul.2019, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestle otkrio metodu prirodnog zaslađivanja čokolade

ŽENEVA - Nestle je priopćio kako je našao novi način zaslađivanja čokolade korištenjem pulpe i zrna kakaovca.

Švicarski prehrambeni div izvijestio je kako je patentirao novu metodu kojom se čokolada proizvodi isključivo od kakaovca, bez dodavanja rafiniranog šećera.

Metoda uključuje sušenje i usitnjavanje bijele pulpe kakakovca u voćni šećer, koji se onda koristi za proizvodnju čokolade, „uz potpuno očuvanje okusa, teksture i kvalitete".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<
Nestle je priopćio kako je to recept za 70-postotnu tamnu čokoladu te kako planiraju predstaviti prvi proizvod u Japanu krajem godine kroz svoju specijaliziranu trgovinu KitKat Chocolatory.

Daljnji proizvodi bit će predstavljeni u drugim zemljama iduće godine kroz druge brandove.

Pulpa, koja okružuje zrno kakaovca, je meka, slatka i bijela, te do sada nije bila korištena za prirodno zaslađivanje čokolade, priopćio je Nestle.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.