Nestašica i poskupljenje: Tegovi gotovo rasprodati, uskoro će tako biti i sa biciklima

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 09:33

Nestašica i poskupljenje: Tegovi gotovo rasprodati, uskoro će tako biti i sa biciklima

Beč -- Trgovine u Austriji suočene su s brojnim nestašicama, što prouzrokuje duga čekanja za mušterije, ali i poskupljenja pojedinih proizvoda.

Zbog zaključavanja, Austrijanci više vremena provode kod kuće i bave se sportom.

To su osetile i prodavnice sportske opreme, jer su tegovi gotovo rasprodati, a uskoro će to biti slučaj i s biciklima, preneo je Kristijan Klinger iz prodavnice "Interšport Vininger".

Cene električnih bicikala su za tri do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četiri odsto više, rekao je predsednik udruženja trgovaca Rajner Vil.

On je ukazao da potrošači narednih nedelja moraju očekivati nestašice određenih proizvoda.

Ne poskupljuje samo sportska oprema, već i građevinski materijal.

"Bilo da je reč o drvetu, plastici ili industrijskim metalima, cene rastu već mesecima", poručuju iz lanca prodavnica građevinskog materijala "Baumarkt ".

To se obrazlaže jasno povećanom potražnjom, izostankom proizvodnje I problemima isporuke.

"Saune, baštenske kućiće, roštilji, bazeni, ali i drvo za gradnju su roba koja je sve ređa ", prenosi šef poslovnice "Hornbah " u Beču Jerg Birlajn.

On je ukazao da se cene proizvoda prilagođavaju situaciji u prodavnicama.

Sečeno drvo je od decembra do marta poskupelo, to jest pojedini proizvodi danas su skuplji za 30 odsto u poređenju sa prošlom godinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.