Nemci nezasitog apetita - Italijani zadovoljno trljaju ruke

Izvor: B92, 22.Jan.2021, 18:51

Nemci nezasitog apetita - Italijani zadovoljno trljaju ruke

Berlin -- Nezasiti apetit Nemaca za testeninom u doba korone doneo je barem jednu dobru vest Italiji.

Ova zemlja je izvoz te namirnice u Nemačku povećala za 20 odsto u godinu dana.

"Nama je Nemačka najveće tržište za izvoz testenine", kaže Luiđi Skordamalja iz italijanskog saveza proizvođača hrane Filiera Italija fud asosiejšen.

I dok su zbog pandemije drugi italijanski sektori trpeli gubitke, prehrambena industrija može zadovoljno trljati ruke, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objašnjava savez.

Više maslinovog ulja, sireva i pirinča završilo je na stolovima nemačkih domaćinstava otkako je izbila pandemija, ali nijedan od tih proizvoda ne može se meriti sa pastom, prenosi SEEbiz.

Konzumacija testenine u Nemačkoj "eksplodirala je" u doba pandemije, objašnjava Skordamalja.

Vrlo popularno jelo, koje se priprema brzo i lako - testenina, bilo je popularno u Nemačkoj i u normalnim vremenima, a u vreme zakključavanja Nemci su je zavoleli još više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izvoz jedne italijanske namirnice u Nemačku porastao 20 odsto

Izvor: B92, 23.Jan.2021, 12:52

Rim -- Apetit Nemaca za testeninom u doba korone doneo je barem jednu dobru vest Italiji koja je izvoz te namirnice u Nemačku povećala za 20 odsto za godinu dana..."Nama je Nemačka najveće tržište za izvoz testenine", rekao je Luiđi Skordamalja iz italijanskog saveza proizvođača hrane “Filiera...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.