Nemci: Vučić govori tihim, mekim glasom, ali ono što kaže...

Izvor: B92, 17.Maj.2018, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci: Vučić govori tihim, mekim glasom, ali ono što kaže...

Predsednik Aleksandar Vučić je u intervjuu nemačkom dnevniku ''Rajniše post'' rekao da bi lideri u Sofiji trebalo da razgovaraju objektivno.

Povodom današnjeg samita EU i balkanskih zemalja u Sofiji i njegovih očekivanja, Vučić je naglasio da bi on bio srećan već ako bi objektivno i racionalno jedni sa drugima mogli da razgovaraju o narednim koracima.

''Mi želimo jedan što je moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jasniji koncept i plan i želimo da znamo šta EU od nas očekuje. Važno je, takode, da pomoć EU za ljude u regionu konačno postane konkretno vidljiva'', rekao je Vučić i dodao da bi se, na primer, već sutra moglo početi sa gradnjom planiranog ''auto-puta mira'' od Prištine do Niša, kada bi sada bila zaključena odluka o finansiranju.

''Rajniše post'', dnevnik iz Diseldorfa, glavnog grada nemačke pokrajine Severna Rajna Vestfalija (NRW), koju je Vučić upravo posetio, učestvovao je na zajedničkom poslovnom forumu Srbija-NRW i razgovarao sa Arminom Lašetom, šefom pokrajinske vlade i bliskim saradnikom Merkelove, piše da srpski predsednik želi svoju zemlju da odvede u EU i da zato od Evropljana očekuje jasan ''plan vožlje'', kao i pomoć za fer rešenje kosovskog konflikta.

Dnevnik ukazuje i na to da se Vučić ceo dan u Diseldorfu trudio i zalagao za nemačke investicije u njegovu zemlju, ''koja u međuvremenu prezentuje impresivne privredne podatke''.

''Ali srpski predsednik zna da su, bez političke stabilnosti na Balkanu, ti uspesi u opasnosti'', piše ovaj dnevnik, navodeći da Vučić "govori tihim, mekim glasom, ali da ono što kaže pokazuje odlučnost.'

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.