Nemaju više mesta u gradu, pa rešili da naprave ostrvo pored

Izvor: B92, 05.Okt.2018, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemaju više mesta u gradu, pa rešili da naprave ostrvo pored

Danska planira da izgradi novo ostrvo blizu luke u Kopenhagenu, kako bi stvorila više prostora za rastuću populaciju, izjavio je premijer Lars Loke Rasmusen.

Ostrvo bi moglo da bude izgrađeno do 2070. godine i na njemu bi moglo da živi 35.000 stanovnika, a kako je Rasmunsen rekao, ono bi štitilo grad od rastućeg nivoa mora, prenosi Rojters.

"Kopenhagen se sve više razvija i gradi kao nikada do sada. To je dobro, ali znači da će grad uskoro ostati bez prostora, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog čega želimo da izgradimo novo ostrvo", rekao je Rasmusen.

Kako je rekao, projekat zahteva ulaganje od oko 3,1 milijarde dolara, uključujući izgradnju tunela i metroa, a izvešće ga nekoliko kompanija koje su u vlasništvu Kopenhagena i Danske.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.