Nemačko-crnogorski konzorcijum jedini ponuđač za vetroelektranu Brajići

Izvor: B92, 16.Okt.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačko-crnogorski konzorcijum jedini ponuđač za vetroelektranu Brajići

Podgorica -- Konzorcijum nemačke kompanije WPD AG i preduzeća Vjetroelektrana Budva jedini je ponuđač za gradnju vetroelektrane Brajići, saznaju "Vijesti".

Tendersku dokumentaciju za gradnju vetroelektrane na državnom zemljištu u opštinama Budva i Bar otkupilo je pet kompanija, među kojima je konzorcijum koji se prijavio na tender zatvoren u petak, dve kompanije iz Finske i po jedna iz Belgije i Kine.

Prema informacijama "Vijesti", nemačko-crnogorski konzorcijum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponudio je investiciju od 100 miliona evra za gradnju vetroelektrane snage 100,8 megavata (MW), a za zakup 220,77 hiljada kvadratnih metara državnog zemljišta nude 2,5 evra po kvadratu.

Tenderom je tražena minimalna cena godišnjeg zakupa od pet centi po kvadratu, prenosi agencija Mina.

Vlada državno zemljište izdaje na 30 godina.

Tenderska komisija ima rok od 45 dana, odnosno do kraja novembra, da proveri da li ponuđač ispunjava sve uslove.

Nemački WPD AG ima iskustva u realizaciji projekata ovog tipa u velikom broju zemalja, sa portfoliom instalisane snage od 4,4 hiljade MW.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.