Nemački div zapanjio cifrom: U igri je skoro 50 mlrd. EUR

Izvor: B92, 16.Nov.2018, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački div zapanjio cifrom: U igri je skoro 50 mlrd. EUR

Volfsburg -- Kompanija Folksvagen objavila je da planira rekordan iznos investicija u nove tehnologije i tipove vozila.

Kak o je saopšteno iz kompanije, VW planira da uloži 44 milijarde evra u električne automobile, digitalizaciju, autonomnu vožnju i nove usluge mobilnosti do 2023. godine, u okviru zaokreta najvećeg evropskog proizvodjača automobila na proizvodnju električnih automobila.

Nemačka kompanija je takođe saopštila da planira da poveća produktivnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svojih fabrika za 30 odsto do 2025. godine, proizvodnjom više vozila različitih brendova na istoj proizvodnoj liniji, prenosi Rojters.

To će pomoći da se smanji odnos kapitalnih troškova u automobilskoj diviziji VW grupacije na šest odsto prihoda od 2020. godine nadalje, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.