Nemačka očekuje da Severni tok 2 proradi najkasnije 2021.

Izvor: B92, 31.Jan.2020, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka očekuje da Severni tok 2 proradi najkasnije 2021.

Moskva -- Nemačka očekuje da će gasovod Severni tok 2 biti pušten u eksploataciju najkasnije do kraja prvog kvartala 2021. godine.

To je izjavio nemački ambasador u Rusiji Geza Andreas fon Hair.

"Nakon pregovora koje sam imao sa šefom ruskog Gasproma Aleksejom Milerom, dobio sam informaciju da bi projekat mogao da bude pušten u rad do kraja godine, a najkasnije do kraja prvog kvartala naredne“, rekao je on.

Ruski mediji podsećaju da je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rusije Vladimir Putin prethodno izjavio da će završetak izgradnje gasovoda biti pomeren za nekoliko meseci, piše Sputnjik.

Inače, do pomeranja rokova je došlo zato što je Amerika uvela ograničenja evropskim kompanijama koje su učestvovale u izgradnji ovog gasovoda.

S tim u vezi oglasio se Miler, koji je rekao da Rusija nema poteškoća da samostalno dovrši izgradnju Severnog toka 2.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.