Nemačka najvažniji partner: Izvoz usluga iz Srbije u Nemačku lane iznosio 590 miliona evra

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka najvažniji partner: Izvoz usluga iz Srbije u Nemačku lane iznosio 590 miliona evra

Nemačka predstavlja jednog od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije i na prvom mestu je i po ukupnom srpskom uvozu 13 odsto i izvozu - 12,7 procenata.

To pokazuju podaci Privredne komore Srbije (PKS).

I prošle godine i prema podacima za prvih šest meseci ove godine, Nemačka se našla na četvrtom mestu među zemljama najvećim investitorima u Srbiji.

U prvih šest meseci ove godine i dalje je na mestu prvog partnera što se tiče usluga - sa ukupnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razmenom od 496 miliona evra.

Prihodi iznose 334 miliona evra, rashodi 162 miliona.

U 2018. prihodi su iznosili 590 miliona evra, rashodi 162 miliona evra, odnosno ukupna razmena bila je vredna 752 miliona evra.

Prema podacima Narodne banke Srbije, u 2018. godini, izvoz usluga iz Srbije u Nemačku iznosio je 590 miliona evra, dok je uvoz usluga iznosio 295 miliona evra.

To je više nego 2017. godine, kada je izvoz usluga iznosio 538 miliona evra, a uvoz usluga 314.

Protekle godine zabeležen je rast izvoza usluga iz Srbije u Nemačku za 9,6 odsto, dok je pad uvoza usluga iznosio 6,1 odsto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.