Nemačka ekonomija u padu, Merkelova smatra da nema brige: OSTVARIĆEMO RAST DO KRAJA GODINE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2019, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka ekonomija u padu, Merkelova smatra da nema brige: "OSTVARIĆEMO RAST DO KRAJA GODINE!"

Berlin i dalje očekuje blagi rast ekonomije u 2019

Vlada nemačke kancelarke Angele Merkel i dalje veruje da će nemačka ekonomija ove godine ostvariti blagi rast uprkos padu koji je registrovala u drugom kvartalu, izjavila je danas portparolka vlade.

- Kao što je kancelarka već rekla, vlada trenutno ne vidi potrebu za daljim merama za stabilizaciju privrede. Fiskalna politika nemačke vlade je već ekspanzivna - dodala je portparolka.

Nemački ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ekonomije Peter Altmajer izjavio je ranije danas da Nemačka još uvek nije u recesiji i da bi je mogla izbeći ako preduzme odgovarajuće mere.

Bruto domaći proizvod Nemačke, najveće evropske ekonomije, pao je za 0,1 odsto u periodu april-jun 2019. godine, nakon rasta od 0,4 odsto u prva tri meseca ove godine, pokazali su danas objavljeni podaci nemačke Federalne kancelarije za statistiku.

Pogledajte rezultate

TEMELJ BEZBEDNOSTI SAD: Ove neverovatne mogućnosti pruža "NUKLERANA TRIJADA" (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.